Κέικ νηστίσιμο

στις

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι καρύδι

  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή (κατά προτίμηση)

  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

  • 2 κ.σ. κονιάκ

  • 3 περίπου φλιτζάνια αλεύρι

  • 2 κ.γλ. baking

  • 1 κ.γ. σόδα

  • ψιλοκομμένο κανελογαρύφαλλο

  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μπολ ζάχαρη, λάδι, κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, γαρύφαλλο, αλάτι και με κουτάλι ανακατεύουμε.

  • Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την προσθέτουμε.

  • Τέλος, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το ρίχνουμε στα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι.

  • Προσθέτουμε αν θέλουμε 1/2 φλιτζάνι σταφίδες.

  • Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για 1/2 ώρα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s