Μπριζόλες μοσχαρίσιες στο τηγάνι

στις

Υλικά

  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα ή σπαλομπριζόλα

  • Ελαιόλαδο

  • Σκόρδο

  • Θυμάρι

  • Δεντρολίβανο

  • 30 γρ. βούτυρο αρωματικό

  • Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Περίπου 1 ώρα πριν ψήσουμε το κρέας το βγάζουμε από το ψυγείο για να πάρει θερμοκρασία δωματίου
  • Βάζουμε ένα ίσιο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά να κάψει, γιατί στο ίσιο τηγάνι μπορούμε να βάλουμε λίγο βούτυρο με μυρωδικά στο τέλος για να αρωματίσουμε το κρέας. Ενώ το μαντεμένιο τηγάνι με ρίγες το χρησιμοποιούμε  για τα λιπαρά κρέατα πχ πανσέτα, για να φύγει το λίπος όπως γίνεται και στην ψησταριά.
  • Ρίχνουμε πάνω στο κρέας ελαιόλαδο. Ποτέ αλάτι και πιπέρι από την αρχή, και σοτάρουμε στο καυτό τηγάνι. Προσοχή η κόντρα μπριζόλα θέλει λίγο ψήσιμο (το πολύ 8 – 9 λεπτά) και γυρίζουμε μόνο 1 φορά.
  • Αφού γυρίσουμε μόνο μία φορά χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά κι όταν έχει ψηθεί λίγο και από την άλλη μεριά, προσθέτουμε στην άκρη του τηγανιού τα μυρωδικά (κι όχι πάνω στην μπριζόλα), μια σκελίδα σκόρδο όχι κομμένη, ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και θυμάρι κι ένα κομμάτι βούτυρο. Αφού λιώσει το βούτυρο που έχει αρωματιστεί, το ρίχνουμε με το κουτάλι πάνω στις μπριζόλες. Προσοχή! μην καούν οι μπριζόλες.
  • Το κρέας του πρέπει να είναι ροζέ και ζουμερό.
  • Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί το κρέας για 5 λεπτά
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s