Πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ

στις

Υλικά

  • 500 – 600 γρ. λιπαρό μοσχαρίσιο ή αρνίσιο κιμά

  • 1 αυγό

  • 1 κ.σ. φρυγανιά

  • 1 κ.σ. βούτυρο (ή ελαιολαδο)

  • 2-3 κόκκινες πιπεριές (φλωρίνης από βάζο)

  • Ξύδι

  • Σκόρδο

  • Κύμινο

  • Κόλιανδρο

  • Κανέλα

  • Μπαχάρι

  • Πιπέρι

  • Κόκκινο πιπέρι γλυκό

  • Μαύρο πιπέρι ή μπουκοβο

  • Αλάτι

  • 2- 3 κουταλιές σούπας νερό

Σάλτσα ντομάτας:

  • 2 ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια

  • 1 κρεμμύδι

  • Λαδί

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

  • Ρίγανη

  • Κανέλα

Σάλτσα γιαουρτιού:

  • πρόβειο γιαουρτάκι (ενα γιαουρτάκι 200 γρ για κάθε άτομο)

  • Λίγο δύοσμο

  • 4-6 πίτες σουβλάκι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, την φρυγανιά, το ξύδι, το λάδι, τα μπαχαρικά, το σκόρδο.Η ποσότητα των μπαχαρικών εξαρτάται από εσας τους ίδιους. Το σκόρδο για να μην έχει έντονη μυρωδιά, θα πρέπει να βγάλουμε την καρδιά του, την φύτρα του.

  2. Στο μίξερ βάζουμε τις κόκκινες πιπεριές με το νεράκι , όταν πολτοποιηθούν τα προσθέτουμε στο μειγμα του κιμά.

  3. Το βάζουμε στο ψυγείο για 45-50 λεπτα, να σφίξει το μείγμα, αλλιώς δεν θα μπορούμε να τα πλάσουμε λόγω των υγρών.

  4. Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρεμμύδι και το σωτάρουμε στην αρχη με λίγο νεράκι, για να είναι πιο ελαφριά η σάλτσα. Όταν τελειώσει το νεράκι, το τσιγαρίζουμε ελαφριά με ελαιόλαδο, προσθέτουμε την κονσέρβα με τα ντοματάκια ή αν έχουμε φρέσκιες ντομάτες τις περνάμε από τον τρίφτη. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κανέλα, λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει για 20- 30 λεπτά.

  5. Για την σάλτσα γιαουρτιού απλώς ανακατεύουμε το πρόβειο γιαουρτάκι με τον δυόσμο.

  6. Ψήνουμε τα κεμπάπ στην σχάρα, λαδώνουμε τις πίτες ελαφρά και τις βάζουμε για λίγο και αυτές στην σχάρα. Όταν είναι έτοιμες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις ανακατεύουμε με το πρόβειο γιαούρτι και τον δυόσμο.

  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, παίρνουμε ένα πιάτο βάζουμε πρώτα το μείγμα του γιαουρτιου που είναι ανακατεμενο με τα κομματια της πιτας, από πάνω σερβίρουμε τα κεμπαπ και περιχύνουμε με την σάλτσα ντοματας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s