Παπαρδέλες με καβουρμά ραγού

στις

    Υλικά

    • 1 πακέτο παπαρδέλες (250γρ.)

    • 300γρ. καβουρμά

    • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

    • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

    • 1 καρότο τριμμένο

    • 1 πράσο (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένο

    • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό

    • 2-3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες

    • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

    • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

    • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

    • ελαιόλαδο

    • αλάτι, πιπέρι

        papardeles-kavourmas

      Διαδικασία

    • Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνετε, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύετε και τα κρατάτε στην άκρη.

    • Στο μεταξύ, περνάτε τον καβουρμά στο μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει σαν κιμάς και τον κρατάτε στην άκρη.

    • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 5-6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το πράσο και σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό και τη ζάχαρη.

    • Αφήνετε να πάρουν βράση, προσθέτετε τον καβουρμά, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 6-7 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως με λίγη νωπή μυζήθρα τριμμένη.

    Ο καβουρμάς αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος ανακατεμένα με το ζωμό τους και μοιάζει λίγο με πηχτή, αλλά η υφή του είναι πιο συμπαγής. Έχει ιδιαίτερη γεύση κι αποτελεί μεζέ για πραγματικούς μερακλήδες. Τρώγεται ωμός, κομμένος σε μικρά κομμάτια και ταιριάζει πολύ με κόκκινο κρασί ή τσίπουρο. Επίσης προστίθεται δίνοντας πρωτοτυπία, νοστιμιά και άρωμα σε ζυμαρικά, πίτες, σαγανάκι και ομελέτα,αναδεικνύοντας τα πιάτα στα οποία συμμετέχει.

    Advertisements

    Σχολιάστε

    Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

    Λογότυπο WordPress.com

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

    Φωτογραφία Twitter

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

    Φωτογραφία Facebook

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

    Φωτογραφία Google+

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

    Σύνδεση με %s