Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι, μπαλσάμικο και μουστάρδα της κυρά Ελένης

στις

Υλικά

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου

  • 1/4 φλ. ξίδι μπαλσάμικο

  • 1 κ.γ. μέλι

  • 2 κ.σ. μουστάρδα

  • 2 κ.σ. σόγια σως

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ή σκόνη σκόρδου

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • αλάτι, πιπέρι

  • σουσάμι

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε το μπαλσάμικο, το μέλι, την σόγια σως, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι κι έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

  • Αλείφουμε καλά τα μπουτάκια μας και τα καλύπτουμε με μια μεμβράνη, αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για ένα 2-ωρο μέχρι 4-ωρο περίπου.

  • Βάζουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Βγάζουμε τα κοπανάκια από το γλάσσο και τα περνάμε από το σουσάμι, ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται. Στη συνέχεια τα απλώνω σε μονή στρώση στο ταψί.

  • Τοποθετούμε το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνουμε τα κοπανάκια για 40 – 45 λεπτά στους 200ºC, μέχρι ροδίσουν έντονα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε για να ψηθούν ομοιόμορφα, δίχως να καούν.

  • Τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες τηγανητές

ΤipΈνα άλλο πολύ ταιριαστό και νόστιμο συνοδευτικό είναι το ακόλουθο: Σε ένα μπολ βάζω 500 γρ. ντοματίνια, 2 φλιτζάνια λιαστές ντομάτες και 3 χονδροκομμένα ξερά κρεμμύδια. Προσθέτω 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι και ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά. Ζεσταίνω καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, και αδειάζω εκεί το μείγμα. Το σοτάρω για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι τα φρέσκα ντοματίνια και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Με το μείγμα αυτό συνοδεύω τα κοπανάκια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s