Μεξικάνικα φαχίτας με κοτόπουλο

στις

Υλικά

  • 3 φιλέτα κοτόπουλο, στήθος

  • 3 πολύχρωμες πιπεριές σε λωρίδες

  • 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδο

  • ½ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο

  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • + 5 μικρές ντομάτες, 3 καυτερές πιπεριές, 1 κρεμμύδι και τορτίγιες.

tortigies

Εκτέλεση

  • Αναμιγνύεις τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα απλώνεις σε μια λαμαρίνα ή στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Αφήνεις κενό περίπου το μισό του ταψιού. Απλώνεις δίπλα από το κοτόπουλο και τις πιπεριές ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 5 μικρές ντομάτες ολόκληρες και 3 καυτερές πιπεριές ολόκληρες. Περιχύνεις το κρεμμύδι και τις ντομάτες με ελαιόλαδο και ψήνεις σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

  • Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και μεταφέρεις τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο μπλέντερ ενώ στρώνεις το χώρο που άφησαν κενό με χαρτί φούρνου. Απλώνεεις εκεί τις τορτίγιες και ψήνεις για άλλα 5’.

  • Στο μεταξύ, χτυπάς στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα μικρό μάτσο κόλιανδρο χοντροκομμένο, το χυμό ενός λάιμ, 1 κ.σ. ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι για να φτιάξεις μια σάλτσα με «χοντροκομμένα» υλικά.

  • Σερβίρεις τη σάλτσα μαζί με το ταψί και φτιάχνει ο καθένας τη φαχίτα του με τα υλικά που προτιμά.

  • Φαχίτας Μεξικάνικα

ή

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
2 πρέζες ρίγανη
Αλάτι
Ελάχιστο πιπέρι
1 πακέτο μεξικάνικες πίτες (wrap)

Συνοδευτικά
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
Λευκό, σπυρωτό ρύζι
Εκτέλεση
1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο με το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρώμα, ρίχνετε τις πιπεριές.
2. Αφήνετε λίγο να βγάλουν τα υγρά  τους και ρίχνετε τις πάπρικες, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15′ λεπτά με το καπάκι κλειστό.
3. Στη συνέχεια ρίχνετε τη ρίγανη και δυναμώνετε τη φωτιά. Το αφήνετε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.
4. Σερβίρετε με τις πίτες σαν φαχίτας και συνοδεύετε με ρύζι λευκό σπυρωτό και με γιαούρτι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s