Cheesecake – σουφλέ μόνο με 4 υλικά

στις

Υλικά

  • 3 αβγά

  • 120 gr λευκή σοκολάτα

  • 120 gr κρέμα τυριού

  • άχνη ζάχαρη

cheesecake

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα τα ασπράδια ώστε να γίνει η μαρέγκα πιο σταθερή.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και εν τω μεταξύ λιώστε τη σοκολάτα τοποθετώντας την σε ένα τσίγκινο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.

Ανακατέψτε σε ένα άλλο μπολ τη μαρέγκα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Έξτρα tip Για να βεβαιωθείτε πως η μαρέγκα σας είναι έτοιμη αναποδογυρίστε το μπολ. Αν είναι έτοιμη θα πρέπει να παραμείνει μέσα στο μπολ σας.

Ρίξτε την κρέμα τυριού μέσα στη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια ρίξτε τους κρόκους των αβγών και αμέσως μετά το 1/3 της μαρέγκας συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίξτε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Αλείψτε λίγο βούτυρο σε λαδόκολλα και τοποθετήστε την μέσα σε ένα πυρέξ. Ρίξτε το μείγμα μέσα στο πυρέξ και στη συνέχεια τοποθετήστε το μέσα σε ένα ταψάκι στο οποίο θα ρίξτε λίγο νερό.

Ψήστε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά, στη συνέχεια στους 160 βαθμούς για άλλα 15 λεπτά και τέλος σβήστε το φούρνο και αφήστε το για άλλα 15 λεπτά. Αφού βγάλετε το cheesecake σας από το φούρνο και το αφήσετε να κρυώσει ρίξτε προαιρετικά άχνη, μαρμελάδα ή φρούτα.

Δείτε όλη τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s