Ψωμί στον αρτοποιητή με σίκαλη, δυνατό και ολικής αλέσεως αλεύρι

στις

Υλικά

● 370 ml χλιαρό νερό

● 300 γρ λευκό αλεύρι δυνατό καλής ποιότητας κοσκινισμένο + λίγο για το πασπάλισμα

● 180 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως

● 120 γρ αλεύρι σίκαλης

● 30 ml χλιαρό γάλα ή 2 κ.σ.

● 1,5 κ.γ. αλάτι

● 3 κ.γ. ζάχαρη

● 3 κ.σ. λάδι

● 1+1/2 φακελάκι (13 – 15 γρ) μαγιά σε σκόνη.

● 3 κ.σ. σουσάμι και 2 κ.σ. ηλιόσπορο κοπανισμένα

image

Εκτέλεση

    • Βάζουμε πρώτα το λάδι πάνω στους ζυμωτήρες για να βγουν στο τέλος εύκολα από το ψωμί. Προσθέτουμε τα υγρά (το νερό και το γάλα)

    • Μετά βάζουμε τους τρεις τύπους αλευριού αφού τα έχουμε ανακατέψει και κοσκινίσει.

    • Ακολούθως τα άλλα τρία υλικά πάνω από το αλεύρι, φροντίζοντας να κρατήσουμε την μαγιά μακριά από το αλάτι.

    • Ξεκινάμε το πρόγραμμα για το ψωμί ολικής (Νο 3) και σκούρα κόρα.

    • Περίπου 1 ώρα από την έναρξη ρίχνουμε το σουσάμι με τον ηλιόσπορο

  • Δέκα λεπτά πριν αρχίσει το στάδιο του ψησίματος (περίπου 1 ώρα πριν το τέλος), με ένα πινέλο αλείφουμε με νερό την επιφάνεια του ψωμιού, την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και κάνουμε μία χαρακιά με ένα μαχαίρι.

  • Τέλος το βγάζουμε από τον κάδο και το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s