Lemon pie

στις

    Υλικά

    • Για τη βάση: 125 γρ. μπισκότα τύπου digestive

    • 1 κρόκος αυγού

    • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

    • 50 γρ γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

    • ξύσμα από 1/2 λεμόνι

    • Για την κρέμα λεμονιού: 125 γρ. βούτυρο

    • 90 γρ. ζάχαρη

    • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

    • 2 αυγά

    • 125 γρ. φρέσκος χυμός λεμόνι

    • Σαντιγί για το γαρνίρισμα

        lemon_pie

        Προετοιμασία

        1. Λιώσε το βούτυρο για τη βάση και βάλε μαζί με τα μπισκότα, τη ζάχαρη, το αυγό και το ξύσμα λεμόνι σε έναν επεξεργαστή να τα λιώσεις και να πάρεις μια ομοιόμορφη μάζα.

        2. Στρώσε ένα στρογγυλό ταψάκι με λαδόκολλα και βάλε τη βάση πιέζοντας με τα χέρια ή με ένα κουτάλι να πάει παντού και να κάνει και «γείσο» στην άκρη.

        3. Βάλε το ταψάκι στο φούρνο στους 190oC στον αέρα να ψηθεί για 10-12′ λεπτά. Θα βοηθήσει να γεμίσεις τη βάση με όσπρια μέσα σε μεμβράνη που αντέχει στο φούρνο για να μην φουσκώσει ανομοιόμορφα και σπάσει. Βγάλε και άφησε να κρυώσει.

        4. Στο μεταξύ ετοίμασε την κρέμα λεμόνι. Βάλε το χυμό λεμόνι να ζεσταθεί σε κατσαρόλα. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τα αυγά.

        5. Γύρισε το μείγμα στο ζεστό χυμό και ανακάτεψε με σύρμα να αρχίσει να κοχλάζει και να δένει. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο τεμαχισμένο ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί.

        6. Ρίξε την κρέμα πάνω από στη βάση και άφησε να κρυώσει το γλυκό. Σέρβιρε με ροζέτες σαντιγί.

        Advertisements

        Σχολιάστε

        Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

        Λογότυπο WordPress.com

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Φωτογραφία Google+

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Φωτογραφία Twitter

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Φωτογραφία Facebook

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        w

        Σύνδεση με %s