Καρέ αρνιού με σως μπαλσάμικο

στις

Υλικά για καρέ

  • 1 καρέ αρνιού
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • δεντρολίβανο
  • θυμάρι

Υλικά για σως

  • 1 κρεμμύδι
  • σκόρδο
  • βαλσάμικο ξύδι σύκο
  • βούτυρο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • αλάτι 
  • πιπέρι

kare_arniou

Εκτέλεση για την σως

Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και να πυκνώσει. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος του βρασμού. Μόλις πυκνώσει αρκετά προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο και ανακατεύουμε  μέχρι να λιώσει.

Εκτέλεση για το καρέ

Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο μια ώρα πριν να έρθει σε θερμοκρασία. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε μέσα στο ταψί. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με τα βότανα της αρεσκεία σας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230ºC μέχρι να ροδίσει εξωτερικά, περίπου 20′. Μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150ºC και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλείφουμε το καρέ με κρέμα βαλσάμικο ώστε να γλασάρει και να γυαλίσει. Ψήνουμε για  άλλα περίπου 50′. Βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε  για περίπου 20′.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s