Σάλτσα Σος του κυνηγού Jägersoße

στις

    Υλικά

    • 4 φλιτζάνια φέτες άσπρα μανιτάρια

    • 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδια

    • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον ή Speck

    • 1 φλιτζάνι ζωμός

    • 2 φλιτζάνι γάλα (συν περισσότερο αν χρειάζεται για την αραίωση της σάλτσας)  μαζί με 2 κουταλιά της σούπας αλεύρι

    • ή κρέμα γάλακτος χωρίς να βάλετε αλεύρι

    • Αλάτι και πιπέρι

    creamy_hunter_sauce_5359

        Εκτέλεση

        • Κόψτε όλα τα μανιτάρια σας.

        • Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια σας.

        • Ψιλοκόψτε το μπέικον σας (ή το Speck ).

        • Μετά την προσθήκη λίγου ελαιόλαδου σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται ημιδιαφανή. creamy_hunter_sauce_5341

        • Προσθέστε το μπέικον και ανακατέψτε μαζί. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να βεβαιωθείτε ότι τίποτα δεν καίγεται.

        • Προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Και τον ζωμό. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

        • Τότε βάλτε για πρώτη φορά αλάτι και πιπέρι.creamy_hunter_sauce_5346

        • Μόλις τα μανιτάρια είναι μαλακά, προσθέτουμε την κουταλιά της σούπας αλεύρι (αν βάλετε γάλα).

        • Ανακατεύετε και όλο το μείγμα θα πρέπει να γίνει μια πιο «μορφή πάστας».

        • Προσθέστε το γάλα και το αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία.  Ξύστε τον πάτο της κατσαρόλα για να βγάλετε τυχόν καφέ κομμάτια. Μετά από αυτό, αναδεύεται συχνά για να αποτρέψετε τη σάλτσα να κολλήσει στον πάτο. creamy_hunter_sauce_5349

        • Η σάλτσα τότε θα πρέπει να έχει πυκνώσει και να πάρει μια μανιταρένια γεύση. Εάν όχι, συνεχίστε το μαγείρεμα για 5-10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

        • Εάν η σάλτσα γίνει πάρα πολύ παχιά προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα μέχρι να γίνει όσο πυκνή θέλετε. Θυμηθείτε να ρίξετε αλάτι και πιπέρι όσο σας αρέσει. creamy_hunter_sauce_5362

        • Τότε έχετε μια κρεμώδη σάλτσα του κυνηγού, που την προσθέτετε στα σνίτσελ ή σε λεπτά τηγανητά παϊδάκια χοιρινά.  Όταν λοιπόν η σος είναι έτοιμη τηγανίστε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές και εν συνέχεια τα βάζετε στους 200 βαθμούς στο φούρνο.

        Tip: Αν θέλετε προσθέστε κόκκινο κρασί πριν το γάλα για να πάρει ένα κοκκινωπό χρώμα και μαγειρέψτε το για να εξατμιστεί το κρασί.

        Advertisements

        Σχολιάστε

        Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

        Λογότυπο WordPress.com

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Φωτογραφία Google+

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Φωτογραφία Twitter

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Φωτογραφία Facebook

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Σύνδεση με %s