Κροκ μεσιέ Croque-monsieur

στις

    Υλικά

    • 20 γραμμάρια βούτυρο

    • 1 ποτήρι γάλα

    • 20 γραμμάρια αλεύρι

    • 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο

    • 4 φέτες ψωμί (ή περισσότερες)

    • 6 λεπτές φέτες τυρί Emmenthal ή παρόμοιο

    • 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο

    • 6 λεπτές φέτες ζαμπόν

    • 1/2 κουταλιά γλυκού μουστάρδα

    croque1

        Εκτέλεση

        • Ξεκινήστε με την απλούστατη μπεσαμέλ: Σε κατσαρολάκι λυώστε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε. Ρίξτε σταδιακά το γάλα και ανακατέψτε απαλά με αυγοδάρτη. Βάλτε τη μουστάρδα. Αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας, να γίνει μπεσαμέλ κάπως πηχτή. Βγάλτε από τη φωτιά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, τρίψτε λίγο μοσχοκάρυδο.

        • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

        • Ανοίξτε τις φέτες ψωμιού -Ρίξτε σε καθεμιά λίγη μπεσαμέλ, μετά μια φέτα ζαμπόν, μια φέτα τυρί

        • Κλείστε το σάντουιτς με άλλες φέτες -Απλώστε την υπόλοιπη μπεσαμέλ πάνω σε κάθε σάντουις, ρίξτε λίγο τριμμένο τυρί, βάλτε στο φούρνο για 10 λεπτά

        • Αφήστε να ροδίσει -Σερβίρεται πολύ ζεστό, με πράσινη σαλάτα κατά προτίμηση

        croqueb

          Πιο απλό croque monsieur στο τηγάνι

          • 4 φέτες ψωμί (του τοστ ή κανονικό)

          • 4 φετούλες ζαμπόν

          • 4 φετούλες τυρί

          • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο

              Εκτέλεση

              • Χτίστε τα κροκ-μεσιέ: ψωμί, τυρί, ζαμπόν, τυρί, ψωμί

              • Mπορείτε να βάλετε δύο ειδών τυριά: Emmental και Cheddar

              • Ζεστάνετε το βούτυρο σε τηγάνι

              • Βάλτε το croque monsieur στο τηγάνι να ροδίσει καλά και να πιεί βούτυρο και από τις δύο πλευρές

              • Ψήστε όσα λεπτά χρειαστούν για να ροδίσει καλά και να λυώσει το τυρί

              • Κόψτε το κροκ-μεσιέ σε τρίγωνα και σερβίρετε πολύ ζεστό

              • Είναι τόσο απολαυστικό που πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!

                  Υπάρχει και το croque-madame: είναι ακριβώς το ίδιο, με ένα αυγό μάτι από πάνω.

                Advertisements

                Σχολιάστε

                Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

                Λογότυπο WordPress.com

                Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

                Φωτογραφία Google+

                Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

                Φωτογραφία Twitter

                Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

                Φωτογραφία Facebook

                Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

                w

                Σύνδεση με %s