Κρέμα βανίλια με αυγό

στις

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα

  • 8 κ.σ.ζάχαρη

  • 90gr. κορν φλάουρ

  • 2 βανίλιες

  • 2 κρόκοι αυγού

  • 70gr. σιρόπι καραμέλας {αυτό που βάζουμε στα παγωτά}

  • 2 κ.σ. βούτυρο ή Βιτάμkrema

Εκτέλεση

  • Το γάλα το βάζετε σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά να ζεσταθεί.

  • Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους τη ζάχαρη το κορν φλάουρ τη βανίλια και μια κούπα από το ζεστό γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.

  • Ρίχνετε το μείγμα των αυγών μέσα στο υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει, πάνω στην φωτιά.

  • Όταν πήξει την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο ή Βιτάμ και το σιρόπι καραμέλας, ανακατεύοντας για να λιώσουν.

  • Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα ή ποτήρια της αρεσκείας μας ή φλιτζάνια του τσαγιού που είναι ακόμα πιο πρωτότυπα.

ή

  • 450 ml γάλα φρέσκο

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1 κρόκος αυγού

  • 1 λωβό  φυσικής βανίλιας ή 1 βανιλίνη

  • 240 ml. κρέμα γάλακτος 35%

  • 35 γρ. κορν φλάουρ

    Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και τα 50 γραμμάρια ζάχαρης ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.

    Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το αυγό, με την ζάχαρη μέχρι να «αφρατέψει» και προσθέτουμε και την βανίλια.

    Παίρνουμε ένα μέρος από το γάλα που έχει βράσει και το ρίχνουμε λίγο λίγο  μέσα στον κάδο του μίξερ με το μείγμα αυγού και ζάχαρης.

    Ανακατεύουμε λίγο και τα ρίχνουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.

    Σε μπολ βάζουμε 240 ml κρέμα γάλακτος μαζί με 35 γραμμάρια κορν φλάουρ.

    Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και τα προσθέτουμε στο αρχικό μας μείγμα.

    Ανακατεύουμε με προσοχή μη μας «πιάσει» και μόλις πάρει μία βράση η κρέμα μας είναι έτοιμη.

    Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα ή ποτήρια της αρεσκείας μας ή φλιτζάνια του τσαγιού που είναι ακόμα πιο πρωτότυπα.

    Μικρά μυστικά

    Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λωβό φυσικής βανίλιας για αυθεντικό άρωμα τότε ανοίγουμε το περίβλημα και  κρατάμε τους μαύρους σπόρους  μόνο που τους χτυπάμε μαζί με το αυγό και την ζάχαρη.

    Advertisements

    Σχολιάστε

    Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

    Λογότυπο WordPress.com

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

    Φωτογραφία Google+

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

    Φωτογραφία Twitter

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

    Φωτογραφία Facebook

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

    w

    Σύνδεση με %s