Μαρινάδα για κοτόπουλο ψητό

στις

    Υλικά

  • 1 λεμόνι

  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

  • Λίγο κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη

  • 1 κουταλιά γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

  • Λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο

  • Αλάτι και πιπέρι

    kotopoulo

    Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο τάπερ, και τον χυμό λεμονιού

  • Προσθέστε το κοτόπουλο, αναμείξτε καλά, σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες

  • Στραγγίστε το κοτόπουλο όταν έρθει η ώρα να το ψήσετε

      Tips

    Γιατί πρέπει να μαρινάρετε τα κρέατα, τα λαχανικά και τα ψαρικά σας;

    Διότι αυτή η διαδικασία επιτρέπει στα κρέατα να απορροφήσουν τις λεπτές και αρωματισμένες γεύσεις. Οταν μαρινάρετε ένα τρόφιμο με όξινα προϊόντα, όπως ο χυμός λεμονιού, το κρασί ή το ξύδι, η σάρκα του ψαριού ή του κρέατος γίνεται πιο τρυφερή.

    Σίγουρα η διάρκεια του μαριναρίσματος εξαρτάται από το μέγεθος των υλικών σας. Μια μοσχαρίσια μπριζόλα ίσως χρειαστεί μια ολόκληρη νύχτα για να μαριναριστεί, ενώ ένα στήθος κοτόπουλου είναι έτοιμο σε 1-2 ώρες.

    Για να επιτρέψετε στην αρωματισμένη μαρινάδα σας να εισχωρήσει καλύτερα στα τρόφιμα, κλείστε τα καλά σε σακούλα τροφίμων, ώστε να βρίσκονται σε καλύτερη επαφή.

    Τέλος, αφήστε τα τρόφιμα να στραγγίσουν από τη μαρινάδα, ώστε να καλοψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s