Ζυμαρικά με μανιτάρια αλά κρέμ

στις

Υλικά

  • 400 γρ μανιτάρια

  • 1 σκελίδα σκόρδου

  • 150 ml  κρέμα γάλακτος

  • 1 κ. σούπας σάλτσα ντομάτας

  • 30 γραμμάρια παρμεζάνα

  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τη γεύση

  • Μαϊντανό

  • Αλάτι

  • Πιπέρι

makaronia-manitaria

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για λεπτά το σκόρδο

  • Έχουμε ήδη κόψει τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με νωπό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.

  • Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και αλατοποπιπερώνετε. Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη σάλτσα ντομάτας για να δώσουμε ένα πιο όμορφο χρώμα στο φαγητό μας.

  • Μετά από 2-3 λεπτά η σάλτσα είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

  • Εντωμεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.

  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.  Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s