Μπουγιουρντί στο πήλινο

στις

Υλικά

  • 200 γρ. φέτα

  • 1 πιπεριά πράσινη κέρατο

  • 1 πράσινη καυτερή πιπεριά

  • 2 ώριμες ντομάτες

  • 100 γρ. άλλο τυρί  που λιώνει όπως κασέρι

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/2 κ.γ.ρίγανη

  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 πήλινο σκεύος περίπου 10 εκατοστά

  • 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο για να σκεπάσουμε το πήλινο

bougiourdi

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • Τρίβουμε το κασέρι στο τρίφτη και θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.

  • Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κομματάκια και τη πράσινη πιπεριά σε ροδέλες. Βάζουμε την καυτερή πιπεριά ολόκληρη και μετά την αφαιρούμε.

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο πήλινο αφήνοντας λίγο από τα δύο τυριά και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε από πάνω μια στρώση με τα τυριά.

  • Σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο το πήλινο και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα από τα λιωμένα τυριά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε κατευθείαν.

(Buyur! Ορίστε!)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s