Τηγανιά κοτόπουλο

στις

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, σε κύβους του 1 εκ.

  • αλάτι

  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι

  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο σκόρδο

  • 1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα

  • 10 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

  • 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί

  • 100 γρ. βαρελίσια φέτα

  • 1 κ.γλ. αποξηραμένη ρίγανη

tigania-kotopoulo

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε για 2 – 3 λεπτά τους κύβους κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά.

  • Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αποξηραμένο σκόρδο, το κρεμμύδι και την καπνιστή πάπρικα. Αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

  • Προσθέτουμε τα ντοματίνια και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε για 4 λεπτά. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  • Προσθέτουμε τη βαρελίσια φέτα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ρίγανη.

  • Σερβίρουμε αμέσως την τηγανιά κοτόπουλου ζεστή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s