Κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια

στις

Υλικά

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • ½ ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί

  • 1 ζωμός κότας

  • 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

  • λίγο φρέσκο θυμάρι

  • λίγο αλεύρι

  • 4-5 κουτ. σούπας βούτυρο

  • αλάτι

  • πιπέρι

kotopoylo_me_mpeikon_manitaria_portompelo_krema_galaktos9

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το σοτάρουμε σε τηγάνι με 3-4 κουταλιές από το βούτυρο.

  • Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό περίπου.

  • Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τον ζωμό κότας και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός και εξατμιστεί το αλκοόλ.

  • Κατόπιν συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο χρειαστεί για να καλύψει μέχρι τη μέση τα φιλέτα από το κοτόπουλο.

  • Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με λίγη σάλτσα.

  • Στο μεταξύ, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.

  • Τα ρίχνουμε στο σκεύος όπου μαγειρεύεται το κοτόπουλο μαζί με το θυμάρι και την κρέμα γάλακτος.

  • Τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα τους.

  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών ζεστό στα πιάτα και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ή

– 1/2 κιλό στήθος κότοπουλο, φιλεταρισμένο
– 150γρ μανιτάρια σαμπινιόν (κοινά μανιτάρια), κομμένα σε φέτες
– 60ml νερό (1/4 φλιτζ.)
– 125ml ελαιόλαδο (1/2 φλιτζ.)
– 250ml λευκό κρασί (1 φλιτζ.)
– 1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη (ή 2 κ.σ. ξερή)
– 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
– 200ml κρέμα γάλακτος
– 1/3 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
– αλάτι και πιπέρι

Σχίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά τα φιλέτα στη μέση, κατά μήκος, ώστε να επιτύχουμε πάχος 1-2 πόντους για να μαγειρευτεί ταχύτερα. Στη συνέχεια το κόβουμε σε 5-6 κομμάτια.

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το νερό και το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά (λίγο πριν το μέγιστο). Μόλις βράσει γυρνάμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί από όλες τις πλευρές. Όταν απορροφηθούν τα υγρά του, προσθέτουμε το λάδι και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε γυρνώντας και από τις δύο πλευρές το κοτόπουλο μαζί με τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το κρασί.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε και μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε. Το τραβάμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s