Μανιτάρια με σκόρδο, μπαλσάμικο, σόγια σος και θυμάρι

στις

Υλικά

  • 500 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κατά προτίμηση μικρά
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσα σκόρδου ή ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλιά σούπας θυμάρι ξερό
  • 2 κουταλιές σούπας σόγια σος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φυλλαράκια
  •  manitaria-glace-1-960_600

Μέθοδος

  • Σκουπίζουμε με καθαρό πανάκι τα μανιτάρια για να φύγουν τυχόν χώματα που έχουν κολλήσει πάνω τους. Αν είναι πολύ μεγάλα τα μανιτάρια μας, τότε τα κόβουμε στη μέση. Προτιμάμε όμως να έχουμε στη διάθεσή μας μικρά μανιτάρια γιατί είναι πολύ πιο ευπαρουσίαστα να τα μαγειρέψουμε ολόκληρα.

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Μέσα στο καυτό λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα για 1 περίπου λεπτό.

  • Ρίχνουμε το σκόρδο και τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το θυμάρι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τέλος τη σόγια σος και το μπαλσάμικο. Αφήνουμε τα μανιτάρια στη φωτιά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους και ν΄αποκτήσουν μια γλασαρισμένη όψη και σκούρο καφέ χρώμα.

  • Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού. Τρώγονται ζεστά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s