Βιεννέζικο σνίτσελ με Jaeger σος

στις

Υλικά σος

  • 250 γρ. φέτες μπέικον, κομμένες  σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι

wiener_snitzel

Βιεννέζικα σνίτσελ

  • Τέσσερις λεπτές κοτολέτες  των 150 γρ. κτυπημένες και τρυπημένες με το ειδικό εργαλείο (μήκους περίπου 25 cm και πλάτους 8 cm)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
  • 2 κουταλιές της σούπας γερμανική καυτερή μουστάρδα
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, χοντροκομμένο, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τη σος: Σοτάρετε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει ελαφρά τραγανό και να έχει φύγει το μεγαλύτερο μέρος του λίπους, για 10-12 λεπτά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο πάνω σε χαρτί για να απορροφήσει τυχόν περίσσεια λίπους.

Βάλτε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα μαγειρεύετε (σε μέτρια φωτιά) μέχρι να μαλακώσουν για 4-6 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τα μανιτάρια και το θυμάρι και μαγειρέψτε τα μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν ανοικτά καφέ για  4-6 λεπτά. Τα βγάζετε  από τη φωτιά.

Ανακατέψτε σε 1/4 φλιτζάνι ζωμό βοδινού το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά. Προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια έως υψηλή θερμοκρασία, και στη συνέχεια μειώστε την για να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η σάλτσα να πήξει για 6-8 λεπτά. Καλύψτε την και βάλτε την στην άκρη.

Αλατίστε ελαφριά και ρίξτε πιπέρι στα σνίτσελ

Ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι σε ένα ρηχό ταψί και ανακατέψτε  ελαφρά μαζί τη μουστάρδα και τα αυγά σε ένα άλλο ρηχό ταψί. Βάλτε την τριμμένη φρυγανιά με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι σε ένα τρίτο ταψί.

Πασπαλίζετε κάθε σνίτσελ αρχικά με το αλεύρι, στη συνέχεια, το περνάτε μέσα από το μίγμα των αυγών, και, τέλος, μέσα από την φρυγανιά. Μεταφέρετε τα σε ένα ταψί καλυμμένο και ψύξτε τα για 15 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι.

Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο λάδι μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες, και στη συνέχεια ψήνετε τις παναρισμένες κοτολέτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τις μια φορά και μετακινώντας το τηγάνι συνεχώς, 3-4 λεπτά συνολικά. Για κάθε κοτολέτα καθαρίζετε το τηγάνι, και βάζετε νέο λάδι και βούτυρο.

Μεταφέρετε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέσα στο φούρνο για να είναι ζεστές.

jaeger-schnitzelΣτο σερβίρισμα ρίξτε πάνω τους μαϊντανό και φέτες λεμόνι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s