Σπιτική Μπουγάτσα

στις

Υλικά για την κρέμα

  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό

  • 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 1/4 κ.γ. αλάτι

  • 1 στικ βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη

  • 2 αυγά

  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

      Άλλα Υλικά

      • 1 πακέτο φύλλα κρούστας

      • Άχνη Ζάχαρη

      • 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό

        • Mpougatsa

          Εκτέλεση

          1) Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια σε μία κατσαρόλα και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε και μόλις πάρει μία βράση, το κατεβάζουμε.

          2) Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.

          3) Ρίχνουμε το γάλα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα (φουέ). Συνεχίζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα.

          4) Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 4-5 λεπτά μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και χτυπάμε δυνατά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν στην κρέμα χωρίς να “μαγειρευτούν”.

          5) Αφήνουμε στην άκρη την κρέμα, μέχρι να κρυώσει τελείως.

          6) Λιώνουμε το βούτυρο. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε στην μέση 3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα το τυλίγουμε σε φακελάκι και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω. Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα, μέχρι να τελειώσει η κρέμα.

          7) Βάζουμε το ταψί με τις ατομικές μπουγάτσες στο ψυγείο για 1 ώρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, κατευθείαν από το ψυγείο, για 20-25 λεπτά, στους 175oC .

          8) Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και αν θέλουμε κανέλα και παγωτό στο πλάι.

        Advertisements

        Σχολιάστε

        Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

        Λογότυπο WordPress.com

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Φωτογραφία Google+

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Φωτογραφία Twitter

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Φωτογραφία Facebook

        Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

        Σύνδεση με %s