Ρύζι μπασμάτι

στις
Υλικά
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 1 ½ φλ. τσαγιού νερό
  • 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
  • 1 κύβο ζωμό κότας 
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροθρυματισμένος φιδές
basmati

Εκτέλεση
  1. Μουλιάζω το ρύζι σε νερό για μισή τουλάχιστον ώρα.
  2. Τσιγαρίζω στο βούτυρο το φιδέ μέχρι να ροδίσει ελαφρά και ρίχνω το νερό, τον κύβο Knor, το λεμόνι και τη ζάχαρη (καθόλου αλάτι). Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το ρύζι το οποίο έχουμε στραγγίξει σε σουρωτήρι.
  3. Σκεπάζω τη κατσαρόλα και βράζω  το ρύζι ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ θερμοκρασία και ΜΟΝΟ για ΤΡΙΑ λεπτά. Μετά από τα 3 λεπτά σβήνω το μάτι και αφήνω τη κατσαρόλα σκεπασμένη για 4-5 λεπτά επάνω στο μάτι.
  4. Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύω το ρύζι με πιρούνι να αφρατέψει και σερβίρω.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s