Ριζότο μανιτάρια

στις

Υλικά

  • 1,5 κούπα ρύζι για ριζότο (αρμπόριο ή καρολίνα)

  • 5 κουτάλια της σούπας λάδι

  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες

  • 1 σακουλάκι μανιτάρια πορτσίνι (10 γρ.)

  • Μισή κούπα άσπρο ξηρό κρασί

  • 3 κούπες περίπου ζωμό λαχανικών

  • 1 κουτάλια της σούπας βούτυρο

  • 4-5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

  • Αλάτι και πιπέρι

rizoto-manitaria

Εκτέλεση

  • Μουσκεύουμε στο χλιαρό κρασί τα μανιτάρια πορσίνι για 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από το κρασί, τα στύβουμε καλά και τα ψιλοκόβουμε. Σουρώνουμε το κρασί.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια τα φρέσκα και τα πορσίνι να σοταριστούν. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε, αλλά με προσοχή αν βάλουμε μέσα παρμεζάνα. Σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά το μείγμα του ρυζιού μου μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά.
  • Στο τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s