Μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια

στις
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο

  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

  • 1 δαφνόφυλλο

  • 500 γραμ. συκώτι μοσχαρίσιο

  • λίγο αλεύρι

  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

  • 2 κ.σ μαϊντανό ή λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

  • αλάτι  – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • καπνιστή πάπρικα

sikoti

 

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το μοσχαρίσιο συκώτι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια σε μακρόστενα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Με μπόλικο χαρτί, ταμποναριστά τράβα όλα τα υγρά από το φιλέτο, και πασπάλισε το με καπνιστή πάπρικα, και λίγο φρέσκο πιπέρι.

  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο. Τα αφήνουμε για περίπου 10΄-12΄ να ξανθύνουν και να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το συκώτι και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το περιττό αλεύρι.

  • Ροδίζουμε το ταμποναρισμένο με αλεύρι συκώτι σε δύο δόσεις στο ελαιόλαδο. Αν τα ρίξω όλα μαζί, ακόμα κι αν χωρέσουν στο σκεύος, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, θα καθυστερήσουν να ψηθούν και δεν θα γίνουν τραγανά.

  • Φροντίζουμε να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για περίπου 3΄. Τότε προσθέτουμε ξανά τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1΄ ανακατεύοντας.

  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστoύν σχεδόν όλα τα υγρά και να μείνει το συκώτι με το λάδι του.

  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε αφού δοκιμάσουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες πατάτες τηγανητές ή λευκό ρύζι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s