Ψητά πλευρώτους με σάλτσα μουστάρδας

στις

    Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους φρέσκα

  • 1/3 φλιτζάνι κρασί

  • Σκόνη σκόρδου 

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • 2 κ. γ. μουστάρδα

  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • αλάτι, πιπέρι

  • 1 κ.σ. σος μπαλσάμικο

pleurotous

Εκτέλεση

  • Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε χοντρές λωρίδες. Τα τοποθετείτε σε ένα ρηχό ταψί.

  • Αναμιγνύετε το κρασί, το λεμόνι, το λάδι, τη σκόνη του σκόρδου, τη μουστάρδα, τη σος μπαλσάμικο, το πιπέρι και λίγο αλάτι.

  • Περιχύνετε τα μανιτάρια με το μίγμα και αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

  • Ανάβετε το φούρνο στο γκριλ (ή αν έχετε αέρα με γκριλ συγχρόνως) και, όταν κάψει, ψήνετε τα μανιτάρια πάνω σε μια λαδωμένη σχάρα, ενώ το ταψί θα είναι από κάτω για να μην στάζει πάνω στο φούρνο.

  • Τα σερβίρετε σε πιατέλα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s