Φιλετάκια χοιρινού με σάλτσα γκρέιπ-φρουτ

στις

Υλικά

  • 300 γρ. φιλέτο χοιρινού κομμένο σε μενταγιόν
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2  γκρέιπ-φρουτ, χυμός απόλυτα φιλτραρισμένος
  • 1 κ.τ.γλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 ml ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
  • 150 ml χυμό μήλο (όχι ξινόμηλο ή άλλο όξινο φρούτο)
  • 1/2 γκρέιπ-φρουτ (το υπόλοιπο από το χυμό), καθαρισμένο από μεμβράνες και κουκούτσια και ψιλοκομμένο

pork_filetakia

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε για 2-3 ώρες (σίγουρα 1 αν δεν θέλεις να περιμένεις τόσο πολύ) τα μενταγιόν σε ένα μεταλλικό μπολ με τα κρεμμυδάκια το χυμό γκρέιπ-φρουτ, τη ζάχαρη και το θυμάρι.

Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε και από τις δυο πλευρές τα μενταγιόν ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε τον χυμό μήλου με τον ζωμό για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γκρέιπ-φρουτ και τα μενταγιόν και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε ακόμα για 10 λεπτά ανακατεύοντας την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε με μπουκετάκια μπρόκολου ελαφρά βρασμένα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s