Πιλάφι λιβανέζικο

στις

Υλικά

  •      4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  •      1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

  •      1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη

  •      1 κούπα κίτρινο ρύζι για πιλάφι (αποφύγετε το parboiled)

  •      ½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη

  •      3 κουταλιές της σούπας σταφίδα μαύρη

  •      50 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο

  •      2,5 κούπες ζωμό κότας

  •      Αλάτι

  •      Πιπέρι

politiko-ryzi

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε τις 4 κουταλιές λάδι να κάψουν. Μέσα σε αυτό ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά καλά. Προς το τέλος του σοταρίσματος προσθέτουμε και το σκόρδο.

Αμέσως μετά ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς έτσι ώστε να γίνει διάφανο. Αυτό θα πάρει περίπου 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση και όταν συμβεί αυτό χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο minimum, κλείνοντας ταυτόχρονα και την κατσαρόλα με το καπάκι της.

Αφήνουμε το ρύζι να σιγομαγειρευτεί για 25 περίπου λεπτά μέχρι να πιεί όλα του τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό. Αν δούμε ότι μετά το πέρας του 25λεπτου υπάρχουν ακόμα υγρά μέσα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας και αφήνοντας ανοιχτό το καπάκι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστούν έτσι ώστε να μην κολλήσει το ρύζι στην κατσαρόλα.

Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω την κλείνουμε πολύ καλά με το καπάκι της. Αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 15 περίπου λεπτά. 

Σχολιάστε