Καρότο κέικ (carrot cake) της κυρά Ελένης

στις

Υλικά  

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 500 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 2/3 φλιτζανιού καρύδια, σπασμένα
  • λίγο λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη), για τη φόρμα

CARROTCAKE

Για το γλάσο:

  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 180 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας

Πώς θα φτιάξετε το carrot cake:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, λίγο αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα.
  2. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.
  3. Προσθέτετε το καλαμποκέλαιο και συνεχίζετε το χτύπημα.
  4. Σταδιακά, προσθέτετε το μείγμα αλευριού, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο, ομοιογενές μείγμα.
  5. Τέλος, ρίχνετε τα τριμμένα καρότα και την καρυδόψιχα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
  6. Σε μέτρια φόρμα για κέικ, με τρύπα στη μέση, την οποία έχετε βουτυρώσει πρώτα, αδειάζετε το μείγμα.
  7. Ψήνετε το κέικ για 50 – 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά.
  8. Για να δείτε αν είναι έτοιμο, βυθίζετε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το βγάζετε από τη φόρμα.
  9. Το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα, προκειμένου να μείνει αφράτο.
  10. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσο: Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το μασκαρπόνε (ή το τυρί κρέμα) και τη σκόνη βανίλια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Απλώνετε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου και το σερβίρετε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s