Υλικά
• 300 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 100 γραμμ. ισπανικό λουκάνικο τσόριθο, ψιλοκομμένο
• 100 γραμμ. φρέσκο λουκάνικο με πράσο
• 100 γραμμ. σταφίδες, μουλιασμένες σε 1 ποτήρι γλυκό κρασί της Σάμου, αρωματισμένο με λουβί βανίλιας
• 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 8 ξερά βερίκοκα, ψιλοκομμένα
• 4 χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένοι
• 1 μήλο γκράνι Σμιθ σε κυβάκια
• 2-3 δαμάσκηνα, χωρίς το κουκούτσι τους, ψιλοκομμένα
• 12 φύλλα φρέσκου δυόσμου ή μέντας, ψιλοκομμένα
• 4-5 κάστανα μαρόν γκλασέ και θρυμματισμένα
• από 1/2 κουταλίτσα του καφέ γλυκάνισο σε σκόνη, κύμινο σε σκόνη, γαρίφαλο και μπαχάρι σε σκόνη
• 1/4 κουτ. του καφέ τσίλι
• 1/2 κουτ. του καφέ κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών σε σκόνη
• 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το σοτάρισμα του κιμά
Εκτέλεση
-
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τον κιμά μαζί και προσθέτουμε τα λουκάνικα, ψιλοκομμένα.
-
Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα φρούτα και τα μπαχαρικά.
-
Αφήνουμε τη γέμιση να σταθεί λίγο και λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε, ρίχνουμε τα φύλλα του δυόσμου.
-
Τέλος γεμίζουμε τη γαλοπούλα, τη ράβουμε και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες
Tips
Για γαλοπούλα 4-6 κιλά βάζουμε στην αρχή δυνατό φούρνο και μετά το σιγοψήνουμε στους 170ο για 3 ώρες περίπου
ή το ψήνουμε στους 180ο περίπου 2 ώρες.